HD & Landskrona Direkt: Kulturpolitik på Pecha Kucha

Den 15:e maj kl:18.00 på Landskrona Museum i Filmsalen så var det “Pecha Kucha Night” för dem som ville få veta mer om Landskronas lokala kulturpolitik.
8 av 11 bjudna partier som är verksamma i staden kom för att presentera deras kulturpolitiska program som de tänker gå till val på i höst. Vad vill de genomföra och hur planerar de att göra det?
Efter presentationerna fick publiken tillfälle att ställa frågor till politikerna, där Sanna Lilie modererade och presenterade kvällen.
Presentatörerna var (utan inbördes ordning):

  • Bo Fridh (S)
  • Gunlög Stenfelt (FP)
  • Erik Raita (M)
  • Johanna Ivarsson (F!)
  • Michael Andersson (PP)
  • Magne Jönsson (V)
  • Daniel Petersson (SD)
  • Marko Huttunen (C)

Helsingborgs Dagblad – “Få nya kultursatsningar”:
Från Piratpartiet dök det upp ett par förslag. Dels att satsa på Kulturfrikort för ungdomar i staden så de gratis kan tillgodogöra sig olika delar i kulturutbudet, dels en utbildning av de folkvalda politikerna i kulturarbetet. – Vi tror detta hade varit två bra saker för att föra ut kulturen på en bredare bas, sa Michael Andersson.”
Läs hela Helsingborgs Dagblad rapportering av eventet.

Landskrona Direkt – “Politiker ”snick-snackade” kultur på museet”:
“För arrangemanget stod PechaKucha Landskrona med Sanna Lilie i spetsen.
– Jag tyckte att det var mycket lyckat och politikerna var duktiga. Allt är filmat och kommer att läggas upp på Youtube så fort jag har redigerat och klippt färdigt materialet. Förhoppningsvis ligger allt uppe nästa vecka och då kan alla ta del av vad politikerna sade. Vi fick dock problem med ett minne när Piratpartiet skulle tala. Men det är tyvärr sådant man aldrig kan gardera sig emot, säger Sanna Lilie.”
Läs hela Landskrona Direkt rapportering av eventet.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>