Landskrona Direkt: Pirater optimistiska inför valet

Ett parti som jobbar mycket i det tysta men som allt mer börjar synas är Piratpartiet. För att få ut sitt budskap har de nu börjat kampanja på Rådhustorget med en husvagn.

– Här kommer vi att utgå ifrån och ta diskussionen med Landskronaborna, säger partiets lokala förstanamn Michael Andersson.

– Men vi kommer även att bege oss ut på stan och till stationen för att dela ut flygblad. Dessutom kommer vi att knacka en del dörr, säger han vidare.

 

Piratpartiet är ett modernt parti och det talas mycket om demokrati, IT, integritet, teknik och transparens. Men de har även bestämda ståndpunkter om allt från äldrevård och skola till invandring och hemlöshet. Beträffande det sistnämnda står följande att läsa i deras valplattform.

” Vi tror på alla människors lika värde. Punkt. Hemlöshet är oacceptabelt för en demokrati och vårt mål är att Landskrona ska bli Sveriges första hemlöshetsfria stad. Vi vill bli världsbäst på att se varje människa och varje behov. Och vi tror att kostnaden är mycket liten. Vi vet också att viljan finns bland starka frivilligaktörer och tror att staden kan ta hjälp av dessa för att sätta en handlingsplan.”

 

Med tanke på att såväl SPI och Centen som Fi och Kristdemokraterna kommer att försöka ta sig in i kommunfullmäktige så är frågan om Piratpartiet kommer att ha någon chans att ta några mandat i kommunfullmäktige.

– Det är jag övertygad om. Vi siktar på att få cirka 300 röster och det ger minst ett mandat, tror Michael Andersson.

– Vi känner att vi har medvind. Många vi talar med säger sig vara positiva till att vi ger oss in i politiken. De vill helt enkelt se en förändring och de får de om vi kommer in.

Läs artikeln på Landskrona Direkt

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>