Landskrona Direkt: Tjugo frågor – tio politiker

Tjugo frågor är som bekant en sällskapslek som ska leda fram till en person.  Kanske kan våra tjugo frågor till stadens förstanamn på de politiska valsedlarna fungera som en lokal valkompass för dig som ännu inte bestämt dig för hur du ska lägga din röst på söndag.
Frågorna mejlades och vi gav förstanamnen mindre än ett dygn på sig att svara. Något samtliga klarade galant, om vi bortser från KD som vare sig hörts eller synts i valrörelsen men som uppenbart har en vallista med fyra namn på.
Reglerna var simpla.  Samtliga svar skulle börja med ett “Ja” eller ett “Nej”. Därefter fick politikerna gärna motivera men så pass kort att det skulle få plats på en ”tweet” (140 tecken). En uppsträckning gjordes. Någon ordning och reda får det trots allt vara. Smärre regelbrott har vi av tidsskäl dock släppt genom.
Svarsordningen följer den ordning vi fått in dessa. Först att svara var vänsterpartiets Henning Süssner Rubin som upplyste oss att:
– Notera gärna att inte alla svar är förankrade i partiföreningsbeslut, så delvis är det då faktiskt mina egna åsikter i sammanhanget.
Även miljöpartiets Mikael Fahlcrantz hade en liten propå då han gett sig på att svara innan frukost.

Följande förstanamn har svarat på frågorna:
Vänsterpartiet (V) – Henning Süssner Rubin
Sverigedemokraterna (SD) – Stefan Olsson
Feministiskt initiativ (FI) – Johanna Ivarsson
Socialdemokraterna (S) – Niklas Karlsson
SPI Välfärden  (SPI) – Erling Hansen (i samarbete med Thord Lindblom)
Miljöpartiet (MP) – Mikael Fahlcrantz
Folkpartiet (FP) – Torkild Strandberg
Piratpartiet (PP) – Michael Andersson (i samarbete med Kevin Liddell)
Moderaterna (M) – Erik Raita
Centerpartiet (C) – Marko Huttunen

Läs hela Valkompassen

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>